Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Έρευνες ανακούφισης του Πόνου με Κανναβιδιόλη.


image-of-back-pain
Μερικοί γιατροί θεωρούν τώρα το ενδεχόμενο η Κανναβιδιόλη (CBD) να είναι ένας αποτελεσματικό ήπια έως μετρίως ισχυρό αναλγητικό , συνταγογραφόντας την Κανναβιδιόλη (CBD) ως αναλγητικό για τους ασθενείς με καρκίνο που έχουν πόνους, καθώς και άλλους χρόνιους πόνους, όπως τους κεντρικούς νευροπαθητικούς πόνους .
Η Κανναβιδιόλη (CBD) και άλλα κανναβινοειδή έχει επίσης αποδειχθεί ότι έχουν αποτελεσματικές αναλγητικές ιδιότητες για τους ασθενείς με καρκίνο τελικού σταδίου οι οποίοι έχουν αναπτύξει αντίσταση σε ισχυρά οπιοειδή αναλγητικά. Αυτό σημαίνει ότι Κανναβιδιόλη (CBD) θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση για την ανακούφιση από τον πόνο , ακόμη και για τους ασθενείς των οποίων τα σώματα έχουν συνηθίσει σε υψηλές δόσεις ισχυρών παυσιπόνων.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Κανναβιδιόλη (CBD) θεωρείται πλέον ως μια βιώσιμη εναλλακτική λύση έναντι των ισχυρών αναλγητικών, όταν πρόκειται για χρόνιους πόνους . Η Κανναβιδιόλη (CBD) είναι ουσιαστικά ένα μη-στεροειδές αντι-φλεγμονώδες φάρμακο ( ένα απλό αναλγητικό ), και ως εκ τούτου, τα διαλύματα Κανναβιδιόλης (CBD) είναι λιγότερο ισχυρά από τα οπιοειδή αναλγητικά, αλλά γενικά θεωρούνται ότι έχουν πολύ λιγότερες παρενέργειες από ό, τι αυτά τα ισχυρά αναλγητικά.
Επιπλέον, η Κανναβιδιόλη (CBD)θεωρείται επίσης ένα μέσο ανακούφισης και γιά τον οξύ πόνο. Ενώ οι άμεσες αναλγητικές ιδιότητες της φαίνονται λιγότερο ισχυρές από ό, τι τα περισσότερα οπιούχα παυσίπονα, τα συνεργιστικά αποτελέσματα της Κανναβιδιόλης (CBD) κατά της φλεγμονής μπορεί να σημαίνει ότι θα είναι πραγματικά πιο αποτελεσματική ενάντια στον φλεγμονώδη πόνο από ό, τι τα συμβατικά αναλγητικά .
Τέλος, όπως έχουμε δει στο άρθρο γιά την Κανναβιδιόλη (CBD) και τον Καρκίνο, η Κανναβιδιόλη (CBD) έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τον πόνο που προκαλείται από ορισμένα φάρμακα χημειοθεραπείας (κυρίως σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού), η οποία βοηθά τους ασθενείς να ανεχθούν τις χημειοθεραπείες πιο εύκολα και με λιγότερο πόνο, που σχετίζεται με παρενέργειες .
Κανναβιδιόλη και Ανακούφιση Πόνου : PubMed Άρθρα (στα αγγλικά)
Άλλα άρθρα γιά την Κανναβιδιόλη και τον Πόνο (στα αγγλικά)
Κανναβιδιόλη και Πόνος : Βίντεο στο YouTube

 https://θεραπευτικη-κανναβη.com.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου