Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Η κάνναβη διαλύει καρκινικό όγκο απο νεαρό βρέφος



Αντί της επιλογής για χημειοθεραπεία και ακτινοβολία σε μια προσπάθεια να συρρικνωθεί ένας ανεγχείρητος όγκος στον εγκέφαλο, ο πατέρας ενός οκτώ μηνών βρέφους επέλεξε μια εναλλακτική θεραπεία με λάδι κάνναβης.
Ο γιατρός του μωρού, ο Δρ William Courtney, ήταν αρχικά δύσπιστος σχετικά με την κάνναβη ως φάρμακο, αλλά επειδή έχει δει τόσα εντυπωσιακά αποτελέσματα από την χρήση της είναι πλέον ένθερμος υποστηρικτής της.

"Εβαζαν το καναβέλαιο στην πιπίλα του μωρού δύο φορές την ημέρα , η αύξαναν την δόση ... Και μέσα σε δύο μήνες υπήρξε μια δραματική μείωση, αρκετή όσο ο παιδίατρος ογκολόγος τους να επιτρέπει να προχωρήσει χωρίς να ακολουθήσει την παραδοσιακή θεραπεία, "είπε ο Δρ Courtney σε μια συνέντευξη στην Huffington Post.

Στους τέσσερις μήνες, ο όγκος είχε εξαφανιστεί εντελώς. Και μετά από οκτώ μήνες θεραπείας, ο εγκεφαλικός ιστός θεωρείται εντελώς φυσιολογικός. Ο Δρ Courtney σημειώνει ότι η επιτυχής εφαρμογή θεραπείας με κάνναβη σημαίνει ότι "αυτό το παιδί, δεν πρόκειται να έχει τις μακροπρόθεσμες παρενέργειες που θα προέρχονταν από μια πολύ υψηλή δόση χημειοθεραπείας ή ακτινοβολίας ... σήμερα αυτό το παιδί ονομάζεται το μωρό θαύμα.

Ένα φαινόμενο επούλωσης

Η κάνναβη έχει ένα ευρύ φάσμα αναφερθέντων θεραπευτικών χρήσεων - από τον καρκίνο στο άσθμα, καθώς και από νευροεκφυλιστικές ασθένειες σε αυτοάνοσες διαταραχές. Αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τις ευεργετικές θεραπευτικές πτυχές της κάνναβης και την έχουν, ως εκ τούτου καταστήσει διαθέσιμη για ιατρικούς σκοπούς.

Από την άλλη πλευρά, τα δύο κράτη, Ουάσιγκτον και Κολοράντο, έχουν κάνει αυτό το ένα βήμα παραπέρα νομιμοποιώντας την κάνναβη για ψυχαγωγική χρήση. Πολυάριθμες μελέτες υποστηρίζουν την απίστευτη ικανότητα επούλωσης της κάνναβης, ιδίως όσον αφορά τον καρκίνο.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου μόνο έχει τεκμηριώσει 25 μελέτες σχετικά με την εξαιρετική δύναμη που κατέχει η κάνναβη για να σταματήσει την εξέλιξη του καρκίνου. Σε δοκιμές σε ζώα, δύο μορφές καρκίνου του ήπατος - οι ηπατικοί όγκοι αδενωμάτων και το ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα - μειώθηκαν με την χρήση κάνναβης.

Καλοήθεις όγκοι σε άλλα όργανα, όπως το πάγκρεας, στους όρχεις, την μήτρα και τους μαστικούς αδένες της υπόφυσης είχαν επίσης μειωθεί. Πολλές κριτικές διαπίστωσαν επίσης ότι τα κανναβινοειδή φαίνεται να ενθαρρύνουν τον θάνατο των καρκινικών κυττάρων (απόπτωση), με παράλληλη διατήρηση των φυσιολογικών κυττάρων.

Επιπλέον, η κάνναβη προκαλεί προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο στον καρκίνο του μαστού και προσφέρει προστασία έναντι τόσο του παχέος εντέρου αλλά και του καρκίνου του πνεύμονα.

http://atheatignosi.blogspot.gr/2014/09/blog-post_24.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου