Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Μύθος για την κάνναβη η ψύχωση και σχιζοφρένεια



Απάντηση σε ένα σχόλιο που δε δημοσιεύτηκε ποτέ σε δημοσίευμα του Βήματος...

Ένας χρήστης που σχολίασε το δημοσίευμα είπε ότι η κάνναβη φέρνει ψύχωση και σχιζοφρένεια. Εδώ παραθέτω το μη δημοσιευθέν δικό μου σχόλιο:

"Η ψύχωση ξεκινάει από την εμμονή, "φίλε"...
Δε θα μιλήσω για εσένα προσωπικά, καθώς αξιόπιστος συνομιλητής είναι ο φιλομαθής, όχι αυτός που στηρίζεται σε εμμονές, και το παρόν σχόλιο το κάνω, όχι σε απάντηση των δικών σου "λεγομένων" -αυτή είναι η "δημοκρατία"..-, αλλά επειδή χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών διώκονται και εξευτελίζονται καθημερινά... Και την ηθική νομιμοποίηση οι πολιτικοί την παίρνουν από ανθρώπους σαν κι εσένα.. Μην ανησυχείς, αγάντα, παρακάλα εσύ για τη δόση σου, του μνημονίου..

1) Είδες εσύ να ανεβαίνει έστω και κατά 0,01% το ποσοστό των ψυχώσεων στην Ολλανδία (εδώ και 40 χρόνια) ή στην Ισπανία ή στην Πορτογαλία ή..ή..? Ή μήπως δεν υπάρχουν επιστήμονες -και αυτοί που αντιτάσσονται- εκεί? Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου -και γι 'αυτό τα λέω εμμονές, γιατί δε στηρίζονται σε απλά πραγματικά δεδομένα- θα έπρεπε στις παραπάνω χώρες να έχουν γίνει όλοι ψυχασθενείς. Στην Αμερική που εδώ και τόσα χρόνια η ιατρική κάνναβη είναι νομιμοποιημένη, είδες εσύ να ανεβαίνει το ποσοστό των ψυχώσεων και της σχιζοφρένειας? Και εκεί υπάρχουν αντίστοιχα αυτοί που αντιτάσσονται.

2) Μελέτη του Harvard τον προηγούμενο Ιούλιο αποφάνθηκε ότι η κάνναβη ΔΕΝ επιφέρει ψυχολογικές ή ψυχιατρικές ασθένειες. Πληρωμένοι των εμπόρων ναρκωτικών, ε?

Το επιχείρημα των "επιστημόνων" μέχρι το 2009 ήταν ότι η κάνναβη αυξάνει την ντοπαμίνη και άρα δημιουργεί ψυχώσεις. Μόνο που αν ερωτευτείς ένα άτομο, ανεβαίνει η ντοπαμίνη. Άρα είσαι ψυχωτικός και σχιζοφρενής.. (Ψάξε τα δημοσιεύματα "Ο έρωτας καίει τον εγκέφαλο» - Άσε δε το γνωστό επιχείρημα ότι καίει τα εγκεφαλικά κύτταρα.. Από το 1970 έχει καταρριφθεί ως μύθος, κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που ακόμη το πιστεύουν.. Και προς δική τους τέρψη, θέλουν να δουν όσους υπερασπίζονται το αντίθετο να εξευτελίζονται από την αστυνομία..- Αν γυμναστείς, είναι οι ίδιες ορμόνες που ανεβαίνουν με την κάνναβη. Άρα είσαι ψυχωτικός και σχιζοφρενής...

3) Κανναβινοειδή - αν σε έφτιαξε ο θεός, γιατί τα έβαλε στο ανθρώπινο σώμα? Όπως, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία? Δεν έχω κανένα πρόβλημα αν δε θες να φας τροφές που έχουν βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, ή αν δε θες να φας καθόλου, ή αν δε θες να πάρεις συμπληρώματα, εσύ γιατί έχεις πρόβλημα με αυτούς που θέλουν ένα φυσικότατο συμπλήρωμα που μάλιστα είναι δομημένο στον ανθρώπινο οργανισμό? Επαναλαμβάνω, δε θες να φας, κάντο, δε θες να πάρεις συμπληρώματα, πάλι κάντο, το πρόβλημά σου "με τον άλλον" ποιό είναι? Και στην τελική, ένα κρασί ή ένα ουίσκυ, το πίνεις μια στο τόσο -και πάλι μπορείς να διαλέξεις να μην το κάνεις-. Το πρόβλημά σου με αυτόν που πίνει ΕΝΑ κρασί ποιό είναι? Τα ίδια "επιχειρήματα" επικρατούσαν την εποχή της ποτοαπαγόρευσης. Και το αλκοόλ ΔΕΝ είναι δομημένο στον ανθρώπινο οργανισμό.

4) Τα όψιμο "ενδιαφέρον" σου για τις ψυχώσεις και τη σχιζοφρένεια θα ήταν πραγματικό αν διάβαζες τις μελέτες, όχι τώρα που αναπαράγεις εσφαλμένες εκιτμήσεις που ΗΔΗ έχουν καταρριφθεί, από το 2009. Έχει online ιατρικές μελέτες από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Ψάξ'τες και βρες τες. Και επαναλαμβάνω, εάν αυτές οι "μελέτες" ήταν πραγματικές -που ήδη έχουν καταρριφθεί, μόνο που τα μέσα σου λένε αυτό που θέλεις να ακούσεις-, στην Ολλανδία και στην Αμερική θα ήταν όσοι χρησιμοποιούν κάνναβη ψυχωσικοί.

Δε γράφω άλλα, κι έχω πολλά περισσότερα να πω, δε θα μας βάζετε στη διαδικασία να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, το θεωρώ άτιμο.. Και "φίλε", εσύ που πατάς στο φόβο του κόσμου, και κινδυνολογείς, γιατί μόνο έτσι θα σε ακούσει ο κόσμος, πώς θα έπρεπε να σε χαρακτηρίσουμε? Μήπως επειδή έχεις κανναβινοειδή στον εγκέφαλό σου θα έπρεπε να σε λέμε «πρεζάκια» και «καμμένο»? Η ψυχωσικό και σχιζοφρενή? Αυτοί είστε, μόνο θυμήσου ότι πριν από λίγες δεκαετίες αν έλεγες ότι είσαι ΚΚΕ σε φυλακίζαν και σε βασάνιζαν.. Κάπου εκεί σε βάζω, και τώρα ζητάς διώξεις όσων έχουν αντίθετες αντιλήψεις.. Αυτοί είστε.. Πριν από 1800 χρόνια, έλεγες ότι είσαι χριστιανός και σε πετούσαν στα λιοντάρια.. Και τώρα ζητάς να εξευτελίζουν όσους πιστεύουν κάτι αντίθετο με τις δικές σου αντιλήψεις.. Αυτή είναι η ποινικοποίηση.. Το κοινωνικό σας Κολοσσαίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου