Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Λουξεμβούργο για τη φαρμακευτική κάνναβη



Το παρακάτω κείμενο αποτελεί απόσπασμα μιας μεγάλης περιπέτειας ενός μικρού παιδιού που αντιμετωπίζει μαι σπάνια ασθένεια. Οι γονείς του αφού έχουν δοκιμάσει τα πάντα στράφηκαν πρόσφατα και στην χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης.
...Το επόμενο ραντεβού είναι τον άλλο μήνα στο Λουξεμβούργο, όπου μια (μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα) Κλινική, παρασκευάζει την φαρμακευτική κάνναβη (σε μορφή λαδιού), βάσει των αμερικάνικων προδιαγραφών τού Κολοράντο (το οποίο πρωτοπορεί στον τομέα αυτό - αλλά δυστυχώς προσφέρεται μόνο στους μόνιμους κατοίκους του Κολοράντο).

Η κλινική στο Λουξεμβούργο λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές γονείς τών οποίων τα άρρωστα παιδιά (με φαρμακοναθεκτική επιληψία) κατάφεραν να έχουν έλεγχο των κρίσεων, χάρη στη φαρμακευτική κάνναβη.

Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα τής εν λόγω κλινικής, αφού εκεί σε εξυπηρετούν εθελοντικά, γονείς άλλων παιδιών (με Σύνδρομο Ντραβέ) που ήταν καταδικασμένα να πεθάνουν από τις κρίσεις (αφού κανένα φάρμακο δεν μπορούσε να τα ευεργετήσει) και εν τέλει γλίτωσαν με τις σταγόνες (μία πρωί, μία μεσημέρι, μία βράδυ) από το "λάδι" που σου δίνουν )σε ένα μπουκάλι και αντέχει ένα μήνα - πρέπει να είναι φρέσκο).

Βέβαια, οφείλεις πρώτα να τους στείλεις το ιστορικό τού παιδιού (επίσημα κλινικά αρχεία και λοιπές εξετάσεις) και μόλις τούς επισκεφτείς, σού το δίνουν αμέσως, χωρίς διατυπώσεις, έναντι 150 ευρώ (εν αντιθέσει με τους Αμερικανούς που σε πεθαίνουν στη... χαρτούρα).

Αν η νομοθεσία τής χώρας σου είναι οκ, σού το στέλνουν και ταχυδρομικώς! Αν όμως η γραφειοκρατία της χώρας σου είναι μεγάλη, πηγαίνετε στο Λουξεμβούργο για ένα μήνα και εκεί θα δείτε αν το παιδί σας θα έχει αποτέλεσμα, και αφήστε τις νομοθεσίες του κράτους να... αυτοϊκανοποιούνται...

Με ενεργτητική αισιοδοξία και εκτίμηση,
Κώστας

ΥΓ. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Μαρία-Φωτεινή είχε μόνο μία κρίση, πέρσι, στην Αμερική, ταυτόχρονα με μία ουρολοίμωξη που κόλλησε από ένα φιλαράκι της - άρα, εκείνη η σύντομη επιληπτική της εκείνη κρίση δεν ήταν εντελώς απρόκλητη. (Το ότι η Μαρία-Φωτεινή δεν έχει κρίσεις, το οφείλει στο γεγονός ότι ζει σε... αποστειρωμένο περιβάλλον -δεν πάει σχολείο, άπαντες οι επισκέπτες πλένουν τα χέρια τους σχολαστικά με αντισηπτικό κτλ)

Το ιδεώδες θα ήταν, σταδιακά να διακοπούν όλα τα υφιστάμενα φάρμακα και να υποκαταστασθούν από τη φαρμακευτική κάνναβη. Αυτός όμως ο πειραματισμός είναι αναγκαίος μόνο για τα παιδιά που βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, όπως βρισκόμασταν κι εμείς πριν 8 χρόνια (όταν η Μαρία-Φωτεινή ήταν τριών ετών και είχε ακατάσχετες κρίσεις που ελέχγθηκαν στις ΗΠΑ, δυο μέρες μετά την εφαρμογή της Κετογονικής Δίαταιας). Οπότε προκύπτει το εξής δίλημμα:

Να ρισκαρουμε, μειώνοντας τα υιστάμενα φάρμακα με παράλληλη χορήγηση φαρμ κάνναβής; ή...
http://parakeimena.blogspot.gr/2013/10/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου