Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Η κάνναβη μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους με άνοια !



Οι επιστήμονες ερευνούν εάν ένα ενεργό συστατικό της κάνναβης θα μπορούσε πραγματικά να εξορκίσει την άνοια.
Μια ομάδα από το Neuroscience Research στην Αυστραλία είναι στα πρώτα στάδια μιας έρευνας που εξετάζει εάν ένα από τα κύρια ενεργά συστατικά στην κάνναβη, που ονομάζεται κανναβιδιόλη, θα μπορούσε να ανατρέψει μερικά από τα συμπτώματα της απώλειας της μνήμης στα ζώα.
Ο Tιμ Καρλ, ένας ανώτερος ερευνητής της ομάδας, είπε πως η κανναβιδιόλη δεν έχει τις ίδιες ψυχοδραστικές συνέπειες όπως το κύριο συστατικό της μαριχουάνας το THC, αλλά έχει βρεθεί ότι παρέχει αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές και άλλες δράσεις και θα μπορούσε να είναι επωφελής για τον εγκέφαλο.
Η κάνναβη δήλωσε πως χρησιμοποιούταν για ιατρικούς σκοπούς, μέχρι πριν 100 περίπου χρόνια αλλά δυστυχώς όπως πολύ συχνά συμβαίνει στην κοινωνία μας, οι άνθρωποι αποφάσισαν ότι είναι ένα κακό ναρκωτικό.
Στην μελέτη του συμμετείχαν ποντίκια τα οποία είχαν εκτραφεί έτσι ώστε να έχουν παρόμοια συμπτώματα, όπως αυτά που παρατηρούνται στη νόσο του Alzheimer..
Ο Dr Karl βρήκε ότι οι ποντικοί που έλαβαν την κανναβιδιόλη έδειξαν δραστική βελτίωση στην αναγνώριση και την ανάμνηση αντικείμενων από ότι τα υπόλοιπα ποντίκια.
"Ουσιαστικά επαναφέρει την απόδοση των ζώων πίσω στο επίπεδο των υγιών ζώων», είπε. "Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα θεραπεύει.
Η μελέτη έγινε ως μέρος του διδακτορικού φοιτητή του David Cheng, ο οποίος έχει συγκεντρώσει δείγματα των εγκεφάλων των ποντικιών και προτίθεται να τα εξετάσει τους για να δει αν έδειξαν φυσικές βελτιώσεις.
Ως μέρος της έρευνας, που παρουσιάζεται στο Αυστραλιανό Neuroscience Society, στην ετήσια συνεδρίαση στη Μελβούρνη αυτή την εβδομάδα, η ομάδα κατεργάστηκε κύτταρα εγκεφάλων ζώων που παρήγαγαν μία πρωτεΐνη που συνδέεται με την ανάπτυξη των πλακών στον εγκέφαλο σε ανθρώπους με την νόσο του Alzheimer, της προδρόμου αμυλοειδούς πρωτεΐνης.
Ο Δρ Karl είπε πως υπήρξαν αναφορές περιστατικών στην ιατρική βιβλιογραφία, καπνιστών μαριχουάνας που είχαν αναπτύξει τη νόσο του Αλτσχάιμερ, και φαινόταν ότι είχαν ανακουφιστεί αρκετά από τα συμπτώματά της.
Άνοια είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα συμπτώματα μιας μεγάλης ομάδας ασθενειών που προκαλούν σταδιακή παρακμή στη λειτουργία ενός ατόμου. Είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την απώλεια της μνήμης, διανοητικότητας, λογικής, κοινωνικότητας και αυτών που θεωρούνται φυσιολογικές συναισθηματικές αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου