Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Μικρές ποσότητες τετραϋδροκανναβινόλης (THC) η άμυνα κατά του εμφράγματος



Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από το Felsenstein Medical Research Center στο Ισραήλ έδωσε κάποια νέα στοιχεία για την ιατρική αξία της κάνναβης. Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Journal of Biochemical Pharmacology, διεξήχθη για να προσδιοριστεί ποια είναι η επίδραση μικρών ποσοτήτων τετραϋδροκανναβινόλης (THC) σχετικά με την προστασία της καρδιάς. Για να γίνει αυτό, πραγματοποιήθηκε ένα πείραμα σε ποντίκια.

"Μία εξαιρετικά χαμηλή δόση THC πριν από ισχαιμία [ανεπαρκή ροή του αίματος] είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία που μειώνει τη ζημιά που προκαλείται από καρδιακή προσβολή" - Felsenstein Medical Research Center, το Ισραήλ

Ερευνητές χορηγούσαν μικρή ποσότητα THC (4 φορές λιγότερη πριν τη διεγερτική της δράση ) σε ποντικούς πριν τη προσομοίωση καρδιακής προσβολής, περιορίζοντας τη ροή του αίματος τους.

THC χορηγήθηκε σε τρία διαφορετικά χρονοδιαγράμματα σε σχέση πάντα με την «καρδιακή προσβολή»: 2 ώρες πριν, 48 ώρες πριν και 3 εβδομάδες πριν με συνεχόμενη θεραπεία.

Για να εκτιμηθεί η επίδραση της THC σε αυτή τη μελέτη, οι ερευνητές παρατήρησαν μια σειρά από κοινά σημεία και / ή υπολειμματική δράση των καρδιακών προσβολών. Οι μελετητές ανέφεραν βελτίωση σε κάθε μία από τις κατηγορίες!

Η τετραϋδροκανναβινόλη (THC) έχει το πάνω χέρι όσο αφορά τις καρδιακές βλάβες

Η Κλασματική βράχυνση ( Fractional Shortening ) είναι μια αναλογία που χρησιμοποιήθηκε για να αξιολογήσουν αντικειμενικά το επίπεδο της απόδοσης και της λειτουργίας του κόλπου της καρδιάς. Παρατηρώντας αυτή την αναλογία, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η θεραπεία με THC οδήγησε σε αύξηση το επίπεδο απόδοσης κατα 4,7%

Η Τροπονίνη "Τ" είναι μια ρυθμιστική πρωτεΐνη που βρίσκεται στο καρδιακό μυ και που διαρρέει στην κυκλοφορία του αίματος, σε περίπτωση καρδιαγγειακής βλάβης. Μεγάλες ποσότητες της στο αίμα είναι συχνά και το μέσο διάγνωσης καρδιακών προσβολών. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η θεραπεία με THC μείωσε το ποσό της τροπονίνης Τ, κατά μέσο όρο 4 νανο γραμμάρια ανά χιλιοστόλιτρο.

Η περιοχή των νεκρών ιστών που προκαλείται από ανεπαρκή ροή του αίματος μειώθηκε κατά 6% μετά την θεραπεία με THC
Σε περιπτώσεις όπου το αίμα δεν μπορεί να φτάσει σε μια συγκεκριμένη περιοχή, ένα έμφραγμα μπορεί να σχηματιστεί. Αυτή είναι μια περιοχή στην οποία ο ιστός πεθαίνει, οφείλεται σε μια διαδικασία που ονομάζεται νέκρωση. Οι ερευνητές μέτρησαν το μέγεθος αυτών των παραβάσεων και διαπιστώθηκε ότι μειώθηκε κατά 6% μετά την
θεραπεία με THC. Καλύτερη υγεία της καρδιάς οδηγεί αναμφίβολα σε μια μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Η μελέτη δείχνει πάνω μια εξαιρετικά χαμηλή δόση THC μπορεί να είναι ευεργετική για την προετοιμασία για εγχείρηση καρδιάς. Θα μπορούσε να περιορίσει τη ζημία που μπορεί να υποστεί ο ασθενής και ενδεχομένως να βοηθήσει στην αποκατάσταση του.


πηγή:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23537701
https://www.facebook.com/iatriki.kannavi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου