Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Θεραπευτική κάνναβη για… την επιληψία


Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε στο Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών την προηγούμενη εβδομάδα, δίνει το δικαίωμα σε άτομα με επιληψία να κάνουν χρήση θεραπευτικής κάνναβης. Το Ιλινόις είναι η τρίτη πολιτεία, μετά το Κολοράντο και την Ουάσινγκτον, που νομιμοποιεί την κάνναβη για ιατρικούς λόγους. Αξίζει, μάλιστα, να αναφερθεί πως τόσο οι Δημοκρατικοί, όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι συναίνεσαν στην ψήφιση του νόμου αυτού.
Ο νέος νόμος θα βοηθήσει αρκετό κόσμο που υποφέρει από επιληπτικές κρίσεις να ανακουφιστεί, καθώς – σύμφωνα με σχετικές έρευνες– η κάνναβη μειώνει τα συγκεκριμένα συμπτώματα ενώ, οι παραδοσιακές ιατρικές μέθοδοι και θεραπείες, έχουν δείξει ότι από ένα σημείο και μετά δε μπορούν να βοηθήσουν τον ασθενή.
Φυσικά, εννοείται πως η κάνναβη δεν θα δίνεται σε μορφή τσιγάρου, ενώ τα παιδιά θα λαμβάνουν τη συγκεκριμένη αγωγή, μόνο εφόσον θα έχουν τη γραπτή άδεια του γονέα (και εννοείται του γιατρού!). Οι κάτοικοι θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις για λήψη της αγωγής από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ το πρόγραμμα θα τεθεί σε λειτουργία στις αρχές της νέας χρονιάς.
www.paidimag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου