Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Νέα μελέτη δείχνει ότι τα Κανναβινοειδή βελτιώνουν τα κατεστραμμένα εγκεφαλικά κύτταρα


Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από τον Andras Biokei-Gorzo στο Ινστιτούτο Μοριακής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Βόννης στη Γερμανία εισηγείται ότι η Κάνναβη (ή η ενεργοποίηση του Συστήματος Κανναβινοειδών του εγκεφάλου), προκαλεί την απελευθέρωση των αντιοξειδωτικών, τα οποία δρουν ως μηχανισμός καθαρισμού. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή για την απομάκρυνση των κατεστραμμένων κυττάρων και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των μιτοχονδρίων, τα οποία είναι η πηγή ενέργειας που τροφοδοτεί τα κύτταρα. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Φιλοσοφικό Transactions της Royal Society, B. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα εδώ: http://rstb.royalsocietypublishing.org/
Αυτές οι ανακαλύψεις παρέχουν νέα επίγνωση για το πώς τα φυσικά Κανναβινοειδή της Κάνναβης κατέχουν την ικανότητα να σκοτώσουν κυριολεκτικά τις φλεγμονές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για την πρόκληση γνωστικής εξασθένησης, νευρικών βλάβών και τον εκφυλισμό του εγκεφάλου. Με την παροχή Κανναβινοειδών στους εν λόγω υποδοχείς, ο ασθενής μπορεί να είναι σε θέση να ξεπεράσει εγκεφαλικά προβλήματα όπως η νόσος του Alzheimer, νόσος του Parkinson, νόσος του Huntington και άλλες, για να μην αναφέρουμε την πρόωρη γήρανση του εγκεφάλου.
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος περιέχει ένα εκτεταμένο δίκτυο ειδικών θέσεων υποδοχέων που ρυθμίζουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος μόνο όταν ενεργοποιούνται από τις κατάλληλες ενώσεις των Κανναβινοειδών, οι οποίες βρίσκονται στο φυτό της Κάνναβης.
Με τον όρο Κανναβινοειδή αναφερόμαστε σε οποιαδήποτε από μια ομάδα σχετικών ενώσεων που περιλαμβάνουν Κανναβινόλη και τα δραστικά συστατικά της Κάνναβης, οι οποίες ενεργοποιούν τους υποδοχείς των Κανναβινοειδών στο σώμα.

Το ίδιο το σώμα παράγει ενώσεις που ονομάζονται Ενδοκανναβινοειδείς, που παίζουν ρόλο σε πολλές διαδικασίες στο εσωτερικό του σώματος και που βοηθούν να δημιουργηθεί ένα υγιές περιβάλλον. Τα κανναβινοειδή παίζουν επίσης ρόλο στην ανοσολογική γέννηση και αναγέννηση του συστήματος.
Το σώμα αναγεννά καλύτερα όταν είναι κορεσμένο με Φυτο-κανναβινοειδή, τα οποία μπορούν να βρεθούν στην Κάνναβη. Τα Κανναβινοειδή μπορούν κάλλιστα να είναι η καλύτερη αντικαρκινική ουσία που υπάρχει! "Η Κανναβινοειδής δραστικότητα του συστήματος είναι νευροπροστατευτική και η αύξησή της θα μπορούσε να είναι μια πολλά υποσχόμενη στρατηγική για την επιβράδυνση της εξέλιξης της γήρανσης του εγκεφάλου και για την ανακούφιση των συστημάτων των νευροεκφυλιστικών διαταραχών". - Andras Biokei Ο Gery Wenk, καθηγητής της νευρολογίας, της ανοσολογίας και της ιατρικής γενετικής στο Πανεπιστήμιο του Ohio State, που διεξήγαγε κάποιες έρευνες που προήλθαν από μελέτες από τη Γερμανία, δήλωσε ότι αυτό είναι ένα θετικό βήμα και ότι είναι ενθαρρυντικό το να βλέπουμε την ενδεχόμενη ανάπτυξη των λύσεων μέσω των Κανναβινοειδών, χωρίς να τις απορρίπτουμε.
Να τι είπε: "Έχω προσπαθήσει να βρω ένα φάρμακο που θα μειώσει τις φλεγμονές στον εγκέφαλο και θα αποκαταστήσει την γνωστική λειτουργία σε αρουραίους για πάνω από 25 χρόνια. Τα Κανναβινοειδή είναι η πρώτη και μόνη κατηγορία φαρμάκων που έχουν ποτέ αποδειχθεί αποτελεσματικά.
Νομίζω ότι η αντίληψη για αυτό το φάρμακο αλλάζει και στο μέλλον οι άνθρωποι θα είναι λιγότερο φοβισμένοι".

Ο Biokei-Gorzo και οι συνεργάτες του, δήλωσαν ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στο να προχωρήσει η έρευνά τους, είναι οι κοινωνικές και πολιτικές προκλήσεις. "Αυτό δεν είναι κάτι νέο, ο κόσμος μας φαίνεται να κυριαρχείται από τα συστήματα πεποιθήσεων και όχι από το προφανές γεγονός. Είναι απογοητευτικό να βλέπουμε τις πεποιθήσεις και την πειθώ να παρακάμπτουν την αλήθεια.
Ταυτόχρονα, είναι πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε την αλήθεια να βρίσκει σιγά-σιγά το δρόμο της μέσα στον κανόνα. Έτσι γινόταν πάντα σε όλη την ανθρώπινη ιστορία.
Είναι προφανές ότι οι δυνάμεις που εξουσιάζουν, δεν θέλουν την νομιμοποίήση της Κάνναβης και γνωρίζουμε ότι δεν νοιάζονται για το δικό μας συμφέρον. Αν ενομιμοποιείτο, είμαι σίγουρος ότι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες θα αναλάμβαναν τη διανομή και την εκμετάλλευσή της.

Από την άλλη πλευρά, υπήρξαν μια σειρά από μελέτες που δείχνουν πως η Κάνναβη μπορεί να μειώσει τη δύναμη του εγκεφάλου και να βλάψει την ενεργή μνήμη, όμως το σύνολο των μελετών που δείχνουν τα οφέλη της Κάνναβης είναι εξαιρετικό, ενώ οι πιθανές επιβλαβείς επιδράσεις είναι από ελάχιστες έως καθόλου.
Όσον αφορά την ιατρική της χρήση, νομίζω ότι δε χρειάζεται καν να το συζητάμε. Πιστεύω απόλυτα ότι η φύση προορίζει την Κάνναβη για να χρησιμοποιηθεί για την υγεία, λόγω των θεραπευτικών της ιδιοτήτων".

άρθρο: Arjun Walia
μετάφραση: Βασιλιάς της Μοναξιάς
το αυθεντικό άρθρο και οι πηγές του εδώ: http://www.collective-evolution.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου